Venku je sychravo a mlhavo. Sluníčka je pomálu. Dochází nám energie, jsem unavení a obranyschopnost organismu klesá s každým dalším kýchnutím. Na podzim potřebujeme víc než kdy jindy doplnit vitamíny. Jaké české ovoce a zeleninu si dopřát?
Příroda přesně ví, co nám v jakém ročním období naservírovat na stůl. Na podzim dozrává ovoce a zelenina, která je plná vitamínů. Jsou to především jablka, hrušky, mrkev, petržel, zimní druhy listového salátu, kapusta nebo červená řepa. Dobře uskladněná zelenina a ovoce vydrží celou zimu.
Vitamíny z lokálního ovoce a zeleniny
Například jablko je plné vitamínu C, obsahuje také vlákninu, která nám často chybí. Mrkev je stále nedoceněným zdrojem vitamínu A, který potřebují naše unavené oči. Listové saláty jsou skvělým přirozeným zdrojem kyseliny listové. Červená řepa, ze které můžete uvařit polévku, připravit carpaccio nebo salát, pročišťuje játra. Stačí jen sáhnout do zeleninové lékárny a dopřát si pořádnou porci vitamínů.
Velkoobchod se zeleninou a ovocem
Pěstuj a jez lokálně, to je heslo mnoha lidí, kteří se pustí do vlastního pěstování zeleniny. Ne vždy se nám ale podaří vypěstovat dostatek vlastních plodin. Bez obchodu se zeleninou a ovocem se neobejdeme. Pokud s ovocem a zeleninou podnikáte nebo můžete nakupovat za velkoobchodní ceny, bude vás zajímat velkoobchod s ovocem a zeleninou.
Už dvacet let se zásobováním a rozvozem čerstvého ovoce zabývá společnost Šandera s.r.o., která vlastní jednu z nejmodernějších hal pro skladování ovoce a zeleniny v Česku o rozloze 1 800 metrů čtverečních. Ovoce a zelenina je skladovaná ve speciálních chladicích boxech, takže si dlouhodobě udržují kvalitu, čerstvost a svěžest. Například takto skladovaná jablka jsou chutná po celou zimu – jako byste je právě utrhli ze stromu.
PR článek. Foto: pixabay.com